Развенчиваем митови — заразан да ли псоријаза?

Псоријаза је болест хроничног карактера, у коме су промене коже покровов различитих области тела, у неким варијантама се јавља пораз ноктију плоче и зглобова. Настају плакете црвене боје са белим зоне епидерма често називају чешуйчатым лишаем.

Псоријаза

То име сугерише већина људи на удружења са инфективне процес и изазива сумњу псоријаза заразан или не. Али, развој псоријазе се дешава на позадини психоэмоциональных преоптерећења, поремећаја у функционисању ендокриног и имуног система, а не због заразних пораза.

Заразан да ли псоријазе коже за око

Могућност преноса псоријазе коже са заражене особе здрав, је проблематично питање. Болест може бити озбиљна претња за здравље и у овом тренутку се односи на категорије неизлечиве болести. Пахуљица лишай – друго име псоријазе коже, је честа болест. Без обзира на то, псоријаза се не односи на инфективне болести, а са лишаем има искључиво сличности.

Пацијент са псоријазом не представља опасност за друштво, честе контакте са њим и смештај у истом дому не може да буде узрок настанка онога с крљуштима лишавајући. Болест може јавити код човека само у случају расположивим предиспозиције и ревитализације патологије на позадини шокови тела. Комуникација са особом са псоријазом могу бити извор искључиво естетски нелагодности. Опасност од псоријазе за друге – мит, настале на позадини недовољна свест људи о природи болести.

Митови о томе како се преноси псоријаза од особе до особе

Око 90% становништва не прави разлику између облика болести коже. То је основа за широк ширење погрешних претпоставки о природи настанка псоријазе. Друштво додељује псориазу такву этиологию:

 • грибковую;
 • вирусну;
 • оптерећење бактеријске.

На основу предложеног природе болести, најчешћи мита о ризицима инфекције су:

 • авио-стизали пут;
 • домаћинства;
 • инфекција током сексуалног чину;
 • инфицирование кроз контакт са крвљу.
Контакт са болесним псоријазом

Потврду инфекције означава оно што је у једној породици може да боли им одмах неколико људи. Такође, у блиској заједници са преплављени човек кроз неко време псоријаза нађе неко још из његовог окружења.

Пахуљица лишай – заразна болест преноси ваздушно-дроп кроз

Део људи склон је претпоставити да пахуљица лишай се односи на болести које се могу пренети путем авио-кап путу и да делује последица различитих заразних болести. Теорија честа, али ни један њен медицинске потврде не постоји. Истраживања у лабораторијама потврдили да су инфицирани псоријазом, тако је практично немогуће, и он се не односи на болести вирусне природе.

При контакту са оболелима од додира руке (домаћим путем)

Мит о преносу псоријазе коже, настао на бази удружења са гљиве, као зараза обичним лишаем се дешава у контакту са заражене животиње или човека. Ипак име "чудан лишай" псориазу је дато због неке визуелне сличности погођене области. Псоријаза није заразне болести и не може се преносити здрав човек домаћим начин – када се додирне руком на пилинг делу коже.

Трансмисија сексуалним путем

Сексуални контакт са особом која је на кожних покровах су присутни црвене шелушащиеся области, имају сличности са лишаем, је неприхватљив за многе због њихове недовољне свести о псоријазу. Пахуљица лишай – то није болест преноси сексуалним путем и то не прихвата претње за партнера у случају интимне контакта. При томе, задовољство, добијених у току секса, повећава интензитет синтезе ендорфина, то позитивно утиче на опште стање човека и побољшава функционисање нервног система. Стални партнер – то је важан корак у прилагођавању болесне особе у нормалан живот. У 50% случајева сексуално задовољство утиче на успех навикавање на нови начин живота, који диктира болест. Социјализација људи са чешуйчатым лишаем стоји важан задатак, јер емоционални и психички укоченост, карактеристика пацијената, у стању да доведе до комплексан психо-емоционални поремећаји анксиозности.

Псориатическая болест

Може да се разболе у процесу неге пацијента

Контакт начин преноса је карактеристичан за многе врсте болести коже, који провоцируются патогена микроорганизмами. Кроз постељине и контакт са њима може пренети бактерије, гљивице и вируси. Када додирнете пацијента са высыпаниями на различитим темама, ваге могу да падне на ствари, али контакт са њима не прихвата претње здрављу других људи. Болест настаје због поремећаја брзине ћелијског поделе и он нема заразне етиологије. У процесу неге човек који је заражен псоријазом разболе немогуће, под условом недостатка наследне предиспозиције за то недугу. Патологије немогуће да се заразити и на додир на кожи, јер пахуљица лишай не преноси на домаћим и ваздушно-дроп начине. Пацијент неће бити опасност за друге, па чак и у блиској телесном контакту са њим, се болест не може. Псоријаза је имуни патологије са хроничним врстом тока. Болест смањује квалитет живота, као начина за постизање потпуног опоравка не постоји, али у одговарајућем лечењу постоје могућности да оствари дуге ремисију, трајање којој се обрачунава. године. Када псоријаза је допуњена стафилококна или гљивичне инфекције патогена остају на предметима свакодневног живота. У контакту са њима здравих људи, преносе искључиво патогени микроорганизми, али не псоријаза.

Кроз инфекције путем крви

Гемо-пин пут инфекције је карактеристичан за гепатитов Б и Ц, ХИВ инфекције и других патологија, који је у основи провоцируются вирусима. Уговорени сличне болести можда када переливании крви, примени нестерильных мед.алати, игле у таттоо салона, приликом уједа инсеката и у внутриутробном периоду – пренос потиче од мајке на роду. У проучавању изазивају болест фактора могуће да се утврди да псоријаза није се преноси путем крви, јер га провоцира не инфекција, а генетски код у 9 локусах и поремећаја ћелијског поделе епидерма. Лекари је потврђено да псоријаза није у стању да пренесе здрав човек, који живи заједно са пате од псоријазе, независно од интензитета контакта.

Пахуљица лишай

Се преноси да ли је болест наслеђивањем или не

Псоријаза не преноси генетски у потпуности, а само у верзији предиспозиције. Такође, код сваког пацијента "сопствени" псоријаза, јер се јавља многе врсте болести које су разлике у односу на карактеристике тока и терапије. На присуство предиспозиције на генном нивоу, организам реагује на запускающие болест фактори неодинаково. Псориатическая болест и има различите манифестације код жена, мушкараца и деце. Пренос "гена псоријазе" од родитеља дете је спорно научника чињеница – око 50% деце чији родитељи болесни псоријазом, такође, имају на њега предиспозиција. У болести 1 од родитеља, псориатическая патологија дијагностикује код 10-25% деце. Болест може да не дају о себи знате пре 30-35 година, а да се развије само у одраслом добу или у дубокој – када имуни механизми почињу да бледе, а процеси размене у организму постају не толико интензиван. Предиспозиција је већ присутан у генетском коду фетуса – у њему већ постоје неки "оштећене" гени, обликују га у организам детета за ову патологију. Генетика у овом тренутку још увек нису пронашли начин за прекид преноса "псориатических гена" од старије генерације следи.

Од чега је чудан лишай: прави узроци настанка

У овом тренутку, лекари указују на то да псориатическая болест је специфична реакција организма на надражаје животне средине, резултат који настаје образовање наслага и општа ерозија кожних покровов. Према мишљењу научника, пахуљица лишай може бити покренута следећим неповољним факторима и воздействиями на организам:

 1. Генетска предиспозиција детета, који је настао због присуства "псориатических гена" неко из крв рођацима.
 2. Болести инфективне природе.
 3. Неповољни, чешће – хладно, клима у региону смештај.
 4. Поремећаја метаболичких процеса организма.
 5. Злоупотреба спиртосодержащей производима, дуже искуство пушења, узимање наркотика, токсичних материја.
 6. Иммунодефицит, који се може посматрати не само као посебан феномен, али такође појавити током вынашивания фетуса, пубертатного, климактерического периода.
 7. Дужи контакт са агресивним хемијским везама, укључујући и – хемотерапија, опекотине.
Маст

Често псориатическая болест манифестује код људи са високим показатељима здравља и јак тело, најмање – до сада лекари сличних клиничких случајева није забележено. Међутим, лекари указују да постоје фактори који потенцијално у стању да буде пусковым механизам болести чак и код здраве особе. На сличан фактори укључују следеће неповољних утицаја и стања:

 • танак и претерано сува кожа;
 • стални стрес;
 • огромна хигијена, која смањује природну заштиту коже;
 • зависности – дуванска, наркотическая и слично;
 • дуго примену фармаколошки препарати;
 • склоност ка алергијских реакције;
 • честе озбиљне повреде.

У већем делу опције, беспричинное погоршање тока болести и њених манифестација код здравог човека је немогуће. Често на псориатическим израз доводи скуп неколико негативних утицаја на организам, да постаје покретање почетка болести или њено понављање. Болест се манифестује ван зависности од старости, али постоји закон – него раније псориатическая болест је дао о себи знате, више последица и компликација њеног тока ће бити човек.

Принципи лечења болести у кућним условима

Потпуно елиминише болест не ради, чак и са скупим и веома интензивном лечењу. У већем делу опције, псоријатичне манифестације се јављају поново после дугог периода ремисију. Међутим терапија псоријазе и одржавање стања ремисију током неколико година у кућним условима могуће је, такође, као и ослобађање од акутне симптоматики и чишћење коже покровов од папула и плакете. Кључни принцип кућног лечења је да у праћењу тока болести и спречавању компликација псоријазе. Лечење патологије код куће је могуће уз коришћење следећих средстава:

 • масти, креме;
 • лосион;
 • шампон – у случају пораза глави;
 • купатила са биљним инфузије;
 • отваров;
 • прах.
Гемоконтактный пут инфекције

Међутим, пре употребе свих средстава, укључујући и – на бази природних састојака, потребно је да се консултује са својим специјалиста. Консултације ће смањити ризик вероватне компликације због употребе неодговарајућих лекова. Све опције терапије целенаправленны на олакшање стања, као и превод поремећаја у фази ремисије. У случају кућног лечења потребно пратити поштовање свих прописа који су у таквим препорукама:

 1. У периоду терапије лековима локалне примене захтева негују кожу и нокте из толерисати исушивања. То је актуелно под условом употребе купатила. Такође, будите сигурни да је потребно да користите хидратантну крему, што вам омогућава да спасе природну влажност коже покровов.
 2. Када се плућа фазама болести непожељно примењују моћне лекове, јер псоријаза добро подложан деловању биљних препарата на бази.
 3. За постизање најбољег терапијског ефекта, до примене медикамента на кожу је потребно пажљиво очистите га од ваге и коре нашег.
 4. Непожељно једнократне примене више лекова, као и њихова лековита интеракција може дати непредвидив резултат, као и да се идентификују најефикаснији медикамент ће бити тешко.
 5. Потребно је стриктно да се придржавају одређеног формулисање и шеме лечења у кућним условима.
 6. У случају ваздушних и сунчање је потребно да пажљиво прочитате реакција од дроге се користе на сличне утицаје – након употребе неких лекова не може изложити третираних подручја длительному изложен директној сунчевој светлости.
 7. Важно је да се придржавају режима дана и исхране хране. Потребно превазиђе зависности, као терапијски ефекат може бити нивелирован или слаб, алкохола, супстанци присутних у дуванских производа. Треба да размотри своју гардеробу – носите одећу од природних материјала.
 8. Након проласка кроз курса је потребна пауза. Него моћнији медикамент примењиван, него продолжительней мора бити интервал пре возобновлением његовог коришћења.

Поштовање наведених правила побољшава терапијски ефекат. Такође, ове препоруке помажу да се избегну компликације и негативних ефеката, изазван несигурни лековима. Основно правило – редовно похађање лечење код специјалисте и процена лекара тренутног стања пацијента.