Од чега се појављује псоријаза

Псоријазом се зове хронична болест коже. У последњих неколико година им пати све већи број становништва, што може бити повезано са променом еколошких услова. Раније је болест била је позната под називом "чудан лишай". По први пут, кожне болести псоријаза, манифестује код људи од 20 до 30 година. Пораз у овој болести утиче на кожу, нокте и зглобове.

Узроци болести псоријазом

Постоје различите претпоставке, од чега се појављује псоријаза, међутим, до краја овај аспект није испитиван. Постоји теорија према којој постоје две врсте ове патологије, међутим, главни узрок настанка псоријазе није јасна.

На првом типу се односе болест, у пореклу који игра улогу наследни фактор промене у имуном систему. Такав облик пате више од половине пацијената са псоријазом. Утиче на првом месту кожа.

Други тип није повезан са имуним системом и наследственностью, манифестује након 40 година. Пораз повредити претежно зглобове и нокте.

Узроци болести псоријазом

Предиспонирајући фактори и узроци болести псоријазом могу бити:

 1. Травматические лезије коже, укључујући и опекотина, убода инсеката, тетоваже.
 2. Психолошки узрок псоријазе. То је пре свега стрес. Псоријаза на нервног земљишту сада није неуобичајено. У већини случајева забележен је иницијална манифестација знакова болести након смрти блиског рођака. Исто тако, манифестује псоријаза од нерава на послу, у свом личном животу.
 3. Примена одређене врсте лекова.
 4. Вирусне (скарлатина, грип) и стрептококковые инфективне болести.
 5. Алкохолизам. Познато је да је псоријаза и алкохол су неспојиви, као што слаби имуни систем организма. Псоријаза и пушење овде се такође може приписати.
 6. Алергијске и токсичне ефекте на кожу различитих хемијских материја.
 7. Гљивичне болести и дерматиты, од чега је псоријаза најчешће.
 8. Код жена након порођаја. Псоријаза када трудноће уско повезан са осећањима и стресом.
 9. ХИВ-а. Псоријаза и ХИВ само убрзавају ток болести.
Псоријаза

Зашто се појављује псоријаза

У различитим лекара своје мишљење, зашто се појављује псоријаза, међутим, једну тачку гледишта нема. У принципу, у овом тренутку, псоријаза се сматра многофакторным болест, обусловленным комплексног утицаја различитих разлога.

Поуздано проучавао оно што кожне болести псоријаза нема заразне природе, а самим тим, није заразна.

Још недавно, научници говорили о узроку настанка псоријазе због неправилне исхране, међутим научних доказа ове теорије нема.

Симптома псоријазе

Први симптоми болести се манифестују на следећи начин:

 • су раслојавања нокте и кршење њиховог нормалног структуре;
 • појава на кожи пукотина, изазива болне сензације;
 • гнойничковой осип;
 • јак љуштење и смрт ћелија коже;
 • на стопалима и длановима појава вхеалс;
 • сврбе, црвене мрље на телу, посебно у области лаката и колена лица. Они имају выпуклую облик и покривена белесыми скале.

Често се код пацијената са псоријазом приметио депресивно стање и ниско самопоштовање. Пораз ноктију зглобова, појава температуре говори о томе да, као резултат недостатка правовремено лечење болести добила компликација.

Лечење псоријазе

Дијагноза и лечење: како уклонити погоршање псоријазе

Микроскопија и лабораторијских истраживања у додатку клиничкој слици помажу да утврдимо псоријаза као болест. Када скидате псориатической плакете одвојен филма, а на површини преостале ране појаве капљице крви у облику росе. То је карактеристична разлика ове болести од других дерматитов.

Када се плућа и средње тежине током примењује локална третман у облику масти, лосиони, гелови. У њихов састав улазе глюкокортикоиды, катран, цинк оксид, борная киселина. Боље је да се доказали негормональные маст од псоријазе, који немају нежељених ефеката.

У тежим случајевима примењују овај метод лечења како пува-терапија код псоријазе, или, како га још зову фототерапия. Она је особине ултраљубичастог зрачења смањује упалу и смањи хиперактивност локални имунитет.

Ако болест је покренут и друге методе не помажу, користе препарати како локално, тако и у инъекциях. Већина од њих имају нежељених ефеката у виду репресије имунитета и токсичног деловања на јетру и бубреге. Дакле, такву терапију спроводи само у специјализованим одељењима и под контролом дерматолога.