Заразан псоријаза или не — да ли се преноси на човека од човека

Тренутно псоријазе коже изазива много питања, посебно може ли им се инфицирани околне, које морају контакт са пацијентима. Зато је основна маса друштво реагује на псоријатичне плакете у другим изузетно негативно, покушавајући да не контакт са таквим људима. Хајде да детаљно анализира ову дилему и покушати да помогне нашим читаоцима.

Псоријаза

Желимо да се смири, комуникација са особом код којих је откривена болест, је потпуно безбедна, упркос прети изглед нелицеприятных папула. Дакле, мишљење о томе, да је псоријаза заразан, је мит, немају никакву пратећу базе.

Узрок псоријазе

Псоријаза – није заразна болест, тако да не шири од болесника на здраве особе (на пример, када се користи предмете за личну употребу, преко пљувачке, сексуалним путем). Нажалост, этиологию дерматологического болести научници до сада студирају, без обзира на све већу популарност.

Међутим, стручњаци у овој области дају глас један од главних фактора настанка болести – генетска предиспозиција ка коже болести. Постоји вероватноћа да је псоријаза може да се преноси кроз генерације.

У болесно патологије коже се дешавају промене унутар ћелија коже покровов тело. Псоријатичне папуле развијају углавном код особа које имају предиспозицију за болест. Понекад болест се манифестује у унучади. Карактеристика псоријазе је да човек чак и не подразумева о томе да је болест, они могу у сваком тренутку да се развије.

Заједно са генетски фактор порекла болести, могу се издвојити још неколико разлога:

 1. Последице страдања заразне болести. Патогени микроорганизми, има негативан утицај на опште стање организма, негативно утичу на кожних кожу човека. Међутим, научна истраживања су показали мању вероватноћу за развој патологије без постојеће раније подложности псориазу. Како тврде научници и поштовани др у области дерматологије, инфекција може да убрза процес изласка болести од латентного стања.
 2. Алергијске реакције. Неки светла медицине сматрају да је псоријаза то је један од врсте алергијских манифестација на утицај неких производа или вируса.
 3. Повреде метаболизам и имуни систем. Настанак проблема са обменными процесима подразумева акумулацију, у неким местима епидерма претераног броја лимфоцита, а затим се манифестује осип и упале. При томе, код пацијента, као по правилу, постоји генетска предиспозиција за патологију. Поред тога, слаб имуни систем човека излаже га на развој имао многих озбиљних заразних болести (тонзиллитов, ангине и тако даље) и алергијске реакције.
 4. Пропусти хормонски позадину. Поремећаји природне активности ендокриног система подразумева одступања опоравак функција епител коже човека.
Заразан да ли псоријаза

Псоријаза застигает људи, не несвесног о развоју код себе ове патологије, неспремног. Он је, по правилу, је последица тешког нервног шока, извучено депресије или другог квара нервног система. Психосоматски поремећаји покреће механизам поремећаја метаболичких процеса у људском телу, што заузврат подразумева развој и погоршање болести коже.

Поред психосоматика негативан утицај на ситуацију има присуство пацијента заразних болести, као на пример, грип, сарс-а, гайморит, тонзиллиты, отитис медиа, каријеса и других болести.

Према горе, може се закључити да дерматологическая патологија заразна само у томе случају, ако код човека постоји генетска наследни до болести или је претрпео тешке облике инфекција. У вези са оним што је очигледно, да је у тихој имунитет вероватноћа настанка болести је знатно већи.

Првих симптома псоријазе

Да потврди дијагнозу обавезно мора да прође испитивање у медицинске установе. Карактеристичним симптомима псоријазе су:

 1. Мрље боје скерлета са контурама ивица, посебно на местима оштећења коже покривача.
 2. Образовање шелушений у центру папула.
 3. Јак свраб у местима осипа (настаје у људе са слабим имуним системом).

За патологија коже карактерише постепено ширење осип. Обично се појављују мале флеке, које се кроз неколико дана почињу да се умножавају на телу, покрываясь скале сиве боје. Почетна фаза од не више од 2 – 3 недеље, а затим мрље расте у величини и повезан, њихов број се знатно повећава.

Локализују осип може било где: на лактовима, рукама, ногама, глави, ноктима, лицу. Појављује болест чак и код деце (укључујући грудничков) и старијих људи.

Заразан да ли псоријаза

Заразан да ли псоријаза или не за друге, питају људи који имају рођаке, пријатеље или познанике са овом дијагнозом. Да одговори на ово питање, треба да обухвати патологију коже на одређеном виду болести.

Друго име болести – пахуљица лишай, који код већине људи доживљава као заразна болест коже, прошао контакт путем преко животиња и људи. При томе поред спољашње сличности, ових 2 болести нема никакве везе. Псоријаза није заразна коже патологије коже, па живи са човеком који пате од јој, не само да може, него и треба. Пацијент је потребна подршка вољене и пријатеља, тако да би требало да му да обрате пажњу. Мир, топлоту и поверења однос са заболевшим ће му само на корист.

Псоријаза на лактовима

Овим невољама пате како жене, тако и мушкарци, али имају лепе половине човечанства он се јавља чешће и носе они горе. Почетак коже патологија настаје током хормонске прилагођавања организма код адолесцената и до 25 година, јер у то време се дешава формирање ендокриног система, што је плодно тле за болести. Нажалост, научници до краја не могу да схватим порекло болести.

Се преноси да ли је наследила

Наслеђе – можда једини разлог настанка болести, доказано научни начин. У постављању дијагнозе код родитеља постоји огромна вероватноћа развоја болести код деце.

Научницима је утврђено да је кривац гени одговорни за предиспозиција за псориазу. Развој болести манифестује се у одређеном воки – фактора, о којима је писано раније, у чланку. Дијагнозу га код здравствених радника не представља потешкоће, зато треба на време почети лечење.

Без обзира да ли преноси кроз контакт са болесним

Преноси ли псоријаза од човека до човека – волнующая многе људе тема. Непријатан шелушащиеся папуле на неким деловима тела немогуће да се сакрију од радозналих очију. Не поседује посебна знања у области медицине око сумњиво се односе на непознатим појавама. Видевши осип на телу другог лица, они ће избегавати да комуницирају са њим, сматрајући да им је на путу срео носилац заразне болести.

Патологије коже назива пахуљица лишай, што је код многих је повезана са болешћу, передающейся преко додира, а то је са онијем који лишаем, којима се могу инфицирати деца, после играња на улици са иард мачића и штенце.

Од Античких времена човечанство чак уничтожало људе погођене псоријазом. Истраживања научника није довела је до охрабрујуће прогнозе, под претпоставком да су изазване инфекцијама, али да се докази нису могли наћи.

Уговорени псоријазом коже се не може, тако да нема потребе да након комуникације са пацијентима побегне полажу тестове. Једина могућност да купе болест – то наследила. Других начина да се инфицирани не постоји.

Псоријаза на леђима

Псоријаза и секс

Преноси ли псоријаза током секса у контакту са пацијентима? Са овим питањем се окрећу пацијенти у дерматологији филијала својих присутних лекара. С обзиром да псоријаза није венерическим болест, кроз близина партнера зарази није могуће.

У међувремену, знаци сифилиса – венерической болести, передающейся сексуалним путем, подсећају кожних псоријатичне ерупције. Када сифилисе кожа је прекривена плочама са гнойными врећа, мукама и мехурића. Ерупције могу такође шелушиться. Проналажење код себе ту симптоматику, посебно, ако је имао незаштићени сексуални однос, треба хитно да прође тест крви за лабораторијске анализе.

Као што смо видели, псоријаза је немогуће купити кревет, а то је сексуално преносива инфекција лако. Поготово што су неки од њих мајсторски маскиран као седеф. Тако да, откривајући у себи сумњиве лезија на кожи, одмах контактирајте техничар за потврду или опровержением дијагнозе.

Псоријаза и трансфузија крви

Према материјалима који су садржани у научним изворима, код неколико пацијената дерматологическим болести после трансплантације коштане сржи десило значајно побољшање стања епидерма. И обрнуто, имају место ретки случајеви стицања болести од донатора, болевшего псоријазом.

Како објашњавају научни радници, развија кожне болести на следећи начин. Ћелије имуног система у одговору на изазивање фактор (психосоматику, инфективне болести и тако даље) крећу у зони утицаја овог фактора, и јавља се упала. На првом месту, реагује на рушење процеса имунитета у телу кератиноциты, и дешава брзо дељење ћелија епидерма, што подразумева формирање псориатических осипа.

Вероватно, док је за трансфузију крви кривци за развој патолошког процеса, који су долазили као пут имуне ћелије у крви даваоца, као и матичне ћелије коштане сржи. Обратите пажњу да су случајеви наведени, носе изолован карактер, тако да се плаше заразити псоријазом кроз трансфузију крви практично није могуће.

Лечење псоријазе

Због тога што је псоријаза – то неизлечимое хронична болест. При томе, захваљујући савременим методама медицине, могуће постићи дугорочно ремисију, која може трајати неколико година.

Начини лечења болести коже:

 1. Терапијске технике (на пример, фотохимиотерапия и ПУВА-терапија).
 2. Уз помоћ лекова.
 3. Уравнотежена исхрана.
 4. Коришћење средстава народне медицине.
Стрес

Превенција псоријазе

Ако патологију благовремено не лечи, она добија екстремни облик. Крљуштима папуле расту по целом телу и почињу да крваре, кожа главе гранатиран, а пораз може да се обрати чак и нокте. Све то производи на око пугающее утисак.

Неосведомленные људи почињу да избегавају пацијената са псоријазом, бојећи се заразити од њих. Још горе је то случај са децом, којима је претекао патологија. У школи здрава деца над њима злостављани и сматрају заразних. Мали пацијенти дерматологического кабинета веома доживљавају због тога, они могу да се развије комплекси.

Болесним људима мора да је тешко да се прилагоде са овом дијагнозом, а депресивни стању само да погорша опште стање. Као што је познато, псоријаза дуго времена не може да се појави док не наиђете на провоцирующие фактори: стрес, инфективне болести, штетне навике и тако даље.

Људи који пате од се називају болест је потребна подршка вољене и пријатеље. Управо учешће говорника помоћи болеснима да се носи са шопинг комплекса и води награђивања живот. А здрав нервни систем, утицати на пацијенте оздоравливающие и да ће им помоћи да се радују животу.