Психосоматика псоријазе

Псоријаза - довољно непријатна болест управо због своје спољашње манифестације. Многи људи пате пожизненными шопинг комплекса, јер псоријаза изгледа довољно неэстетично. Међутим, уз прави приступ, са шопинг комплекса и психолошким проблемима могу да се боре, јер и ова болест са правом приступа није увек се изражава озбиљна симптоматикой.

Псоријаза

Псоријаза се често развија у европским земљама и практично се не дешава пронађен у Јужно-Афричке националности. Са чим је то повезано - научници још увек непознат. Познати су само претпоставке настанка ове болести. Лекари су склони да верују да је резултат кршења психолошког и неуролошких, по једној од верзија, појави псоријазе. Психосоматика подразумева проучавање повезаности овог проблема са неврологией. Присталице ове теорије сматрају да постоји директна веза између емоција и физичког стања човека.

Да проучава наука

Психосоматика - то је наука, која проучава однос физичких болести са психички статус човека. Психосоматика кожних болести склон да тврдим да су они често појављују у вези са стресом, шопинг комплекса и неуролошким дисфункциями код људи.

Кожних болести често су повезани, по мишљењу психосоматика, са поремећајима психолошке природе. Као резултат мноштва студијама доказано је да кожних болести дошао на нулу, као резултат лечења менталних поремећаја, стреса, депресије и других психолошких манифестација и болести код човека.

Због физичке болести и менталних поремећаја и болести добили име психосоматски поремећаји. Постоји и тачка гледишта, која тврди супротно утицај физичких болести на психу човека. Веома често су узроци појаве одређених болести лежи управо у психосоматике. Тако, на пример, псоријаза често се манифестује из тог разлога.

Нейрогенная теорија о пореклу коже патологија

Постоји такозвани нейрогенная теорија, присталице који тврде да болест се појављује управо због односа са нервни поремећајима и дисфункциями психолошке природе. Они верују да је у нервним завршецима постоје специфичне тела, које утичу на манифестације кожних болести, укључујући и псоријазе.

Спот

Врло често након лечења менталних и неуролошких поремећаја код таквих људи су пролазили и симптома псоријазе. Постоје и противници ове теорије које тврде да нема односа психосоматика са псоријазом не постоји и да је он искључиво поремећајем имунитета.

Свака теорија има своје присталице и противници. Јединственог мишљења до сада није утврђено, међутим, многи научници су склони да верују да је све исто психосоматика таквих поремећаја је присутан.

Психосоматски разлози осипа на телу

Присталице психосоматског теорије сматрају да је манифестација псоријазе постају приметно мање при успешном излечении проблема неуролошких. Тако, на пример, спроведена су истраживања, током којих је откривено да су многи дерматолошки проблеми коже успешно прошли без посебног третмана после лечења менталних поремећаја и болести неурологију.

Често лекари не могу излечити псоријаза, док се не ће наћи проблем менталне природе. Међутим, након што је психосоматика псоријазе је инсталиран, лечење је одржан веома успешно.

Мишљења научника

Многи научници верују да постоји директна повезаност кожних болести и психосоматика. Неки и њих тврде да ако је доступно на телу човека неку врсту кожних манифестација, он има у свом историјом одређене дисфункције психолошке природе. После рада са саветником или психотерапеут човек потпуно излечивается и од кожних болести.

Пахуљица псоријаза се манифестује шопинг комплекса, замкнутостью, па чак и агресије, јер човек не може да се помири са овим проблемом. То је зачарани круг, који је у стању да пробије само искусни стручњак.

Псоријаза и психосоматика - јединствено сличних ствари. И мада нису сви научници са овим слажете, али ове теорије много присталица. Веома често психосоматика се манифестује на кожи, због депресивно стање, осећања незадовољства собом, сталном осећању кривице и сумње у себе.

Псоријаза са тачке гледишта психосоматика може да се манифестује у детињству, захваљујући неким сложностям у васпитању детета.

  • Претерана старатељство потискује осећања детета, након чега он постаје затворен, незадовољна и доживљава тешкоће у комуникацији са вршњацима.
  • Проблеми мајке и оца. Често дете види проблем у односима родитеља и сматра себе кривим у њих. То се дешава несвесно, на крају крајева, дете дефинитивно жели да задржи интегритет породице, али не зна како да помогне у овој ситуацији. Овај проблем намеће печат на његову личност и у будућности могу да се докажу многи психосоматски поремећаји.
  • Осећај кривице
  • Деца, отвергнутые родитељима. Напуштена деца која одрастао у сиротишту, често склони да пребаци сву кривицу на себе. У року од живота они могу акумулирати незадовољство на своје родитеље, у чему се добијају масу психосоматски поремећаји.

Шта се дешава са човеком

Кожни дисфункције настају из различитих разлога. Присталице нейрогенной теорије сматрају да је психолошки узрок псоријазе су неке од најважнијих. Тако, лечење псоријазе, са њихове тачке гледишта, треба да почне са елиминисање узрока болести. Они верују да пахуљица псоријаза за човека је начин да затворе од спољног света и не пусти унутра вишка емоција и осећања.

Такође, постоји веза са дубине од кожних реакција. Јачи је душевни поремећај, више постају видљиви манифестације болести.

Осећај кривице На рукама и прстима
Неспремност да се доносе одлуке На леђима и врату
Немогућност да се прихвати Длакави део главе
Баби комплекси Руке и глава
Жеља да се затворе од света Лице и глава

Лекари су такође склони да сматрају да је манифестација псоријазе место локализације такође имају одређену вредност. Психосоматика тврди да је болест манифестује на рукама и прстима се појављује као резултат прекомерне раздражљивост човека. На манифестацији на глави - као резултат незадовољства собом и својим животом, сталним осећајем кривице.

Гојазност

Ко је болест

Постоје одређене групе људи, који су више него други склони се називају болести, укључујући, псориазу. Ово се односи на оне који не могу да преузму одговорност за своје поступке, они који често увређен и вређа своје најмилије, као и они који стално доживљава осећај кривице.

Присталице психосоматика верују да је псоријаза може да се појави и код људи који пате од недостатка пажње у детињству. Као резултат овог проблема у старијем узрасту, такви људи често пате од болести коже. Такође, велику улогу у њиховом изгледу је и гиперопека. Таквим људима је веома тешко да пронађе своје место у животу, они не знају шта желе, јер су навикли да родитељи одлучују за њих све проблеме.

Први знаци псоријазе у деце прочитајте овде - псоријазе у деце.

Група ризика

Они људи, који покушавају да можете одбити од спољног света, не жури да покаже своје емоције, веома скрытны и чак агресивни, чешће пате кожа болести, него остали. Психолошке искуства и превирања имају велику улогу у овом питању. Стручњаци примећују неке групе ризика.

  • Људи који се плаше насиља. Они који пате од овог фобией, веома често налазе проблема на свом телу у облику љуспица псоријазе. На тај начин организам покушава да се заштити од спољног света.
  • Људи са гојазношћу чешће имају историју псоријаза и дерматолошки проблеми.
  • Они који имају синдром емоционалне изгарања. Њихово тело је уморан и жели да се заштите од надоевшей активности.
  • Они који су склони да кривим себе за многе ствари.

Психосоматика псоријазе успешно лечити, међутим, као што је познато, болест је лакше спречити него да се излечи. Тако да не треба априори да уђе у групу ризика, тако да у будућности не добијете манифестације псоријазе или друге психосоматске проблема.

Шта кажу психотерапеути

Лечење псоријазе и других психосоматске проблема често се своди на посете терапеута. Он је у стању да сазнамо основне узроке појаве ове болести и елиминисати их у будућности. Захваљујући отклањање узрока могуће независно лек од псоријазе.

Складан личност

Лечење на нивоу психологије

Многи научници верују да је лечење псоријазе лежи управо у психолошке проблеме. У њиховом отклањању могуће потпуно излечење од ове болести. Психосоматика подразумева ослобађање од узрока, након чега вылечивается позадинску болест.

Као резултат рада са истраживањем нелагодност, човек почиње да прихватите себе за који он постоји, добија ослободити од осећања кривице и малодушност, почиње да позитивно размишљају. Многи психотерапеути покушавају да схватим корене проблема. Веома често они иду потиче из детињства. Уклањањем проблеми са друштвеним статусом у друштву или са неудовлетворенностью у свом животу, може да се у потпуности ослободити од псоријазе или бар да се смањи његова манифестација.

Складан личност ретко пати психосоматских поремећаја, јер су мир и благостање сваког појединца имају значајан утицај на његово здравље.

И иако је ова теорија није много присталица, али ипак, многи верују да је однос неуролошких и психолошких проблема постоји. Многе научне студије су доказ за то. У комплексу лечењу псоријазе психосоматика игра важну улогу. Ослобађање од гнетущего емоционалног стања, човек често гледа побољшања у ток ове болести, а понекад и потпуно ослобађање од њега.

Психосоматски поремећаји се могу појавити код многих људи, међутим, постоје одређене групе ризика. Да неће добити неку болест, неопходно је да пажљиво прате своје ментално и емотивно стање. Људи су спремне и миран, складан и воли, веома ретко пате кожа болести, за разлику од оних који се плаше да преузму одговорност, има стални осећај кривице или старе неправде.

Водећи рачуна о свом здрављу, треба имати на уму, да психолошке и физиолошке проблеме имају директну повезаност. И мада нису сви стручњаци се придржавају ове теорије, али њене присталице доказују ваљаност ове чињенице.