Преноси ли псоријаза од особе до особе

Проблеми са кожом (у карактеристике псоријазе) журе у очи, што смањује квалитет живота пацијента. Поред тога, око страхују контакт са човеком, пошто већина болести коже лако се преноси од човека до човека. То доводи пацијента на закомплексованности и социјалне изолације. Размислите, како се не емитује псоријаза и да је извор његовог настанка.

псоријаза у коси

Заразан да ли хронични псоријазе коже за око

Преноси ли псоријаза људе око себе, брига сваког појединца, на крају крајева, своје здравље изнад свега. Манифестује болест црвене мрље различитог интензитета, који кора. Они могу срести на било ком делу тела. Најчешће, видевши мрље на лицу, ногама, леђима или стомаку, људи избегавају контакт са пацијентима, јер не знају этиологию болести. Њихов страх је сасвим објаснити, будући да сличне симптоме посматра и других "опасних" патологија.

Већина становништва нису познати разлике између псоријазом и другим "заразних" болестима, тако да људи верују да стоји пред њима човек може имати:

 • Лишай.
 • Кожу инфекцију.
 • Шуга.
 • Зараза гљивица.
 • Герпетическую болест.

Најчешће псоријазом болесни целе породице. Обично ова чињеница потврђује оно што је болест заразна, али то је заблуда, јер псоријаза – хронична болест, непокретност у геном човека. И тако се дешава да у кругу комуникације пацијент болестан човек, код рођака који никада није било, чак и знакова болести. То никако не значи да је болест передалась! Неки генетски предиспонирани за псориазу људи никада не суочавају са болешћу, јер код њих није настао фактора, способних да активирате га. Стога, ако блиских симптома болести није било, треба да питају рођака далеког круга, највероватније неко такође је суочен са овим невољама.

Преноси ли хронични псоријаза од особе до особе

Чак и ако пацијент ће потврдити чињеница да је болест није заразна, људи и даље ће се сматрати га опасно и треба избегавати. У народу постоји много митова, доказа о томе да је болест заразно. Дакле, да видимо да ли је могуће заразити псоријазом при физичком контакту са пацијентима, као и сексуално и домаћим путем.

Преноси ли псоријаза при физичком контакту са болесним

Псоријазе коже – болести, која нема опасне за околних наслага. Унутар патолошких лезија не садржи гљивица, вируса, крпеља, способних да удари другог човека.

Укупно, физичке активности:

 • Пољупци.
 • Наручје.
 • Хандсхаке потпуно безбедни.

Напротив, физички контакт са здравим људима треба пацијента да он не комплексовал због свог тела, не замыкался у себи и задржао психичко здравље.

преноси ли псоријаза

Иде ли псоријаза од особе до особе преко крви

Донирали предаја крви је веома популаран и корисно за здравље сваког човека. Додатну предност овога је да поступак плаћа. На крају, резултат крв переливают сиромашне у њој људи, али тако се дешава да након тешке болести и за трансфузију патологија активира. Кога кривити у овом случају, лекара или себе?

И донирали, чак пацијента псоријазом крв не садржи у себи:

 • Патогена.
 • Штетне за човека материја.

Да, у њој се садржи генетски код пацијента, али он апсолутно не утиче на геном човека, кога изли крв. Дакле, ако после трансфузију имате активизировался псоријаза, то значи да сте претрпели од аутоимуних процеса теку у вашем телу и да су од значаја за развој болести.

Преноси ли хронични псоријаза сексуалним путем

Секс са пацијентима је потпуно безбедан за сексуалног партнера, јер патологија није извор:

 • Бактерија.
 • Вируса.

Понекад партнера пацијента, може доћи до тачке у интимном области, подсећа на осип. То је доказ преноса болести. То је брзо высыпание, изазван страхом. У овом случају лекари препоручују да пију курс седативи таблета, и не размишљају о настале проблему.

Псоријаза заразне болести или не

Утврђено је да су познати друштву инфекције могу пренети на неколико начина:

 • При телесном контакту.
 • Авио-дроп путем.
 • Организама-носиоци.

Најчешће, ово питање занима ме када путујете на море или понуде. Тада видевши болесника псоријазом, људи страхују контакт са водом.

Научницима је утврђено да је вода у којој пливање болестан, је потпуно безбедна за друге.

Поред тога, као резултат истраживања стручњаци су потврдили да ни један познат начин за пренос болести са човека на човека не прети људима, другима пацијента псоријазом.

начин преноса псоријазе

Начин преноса (теорије настанка) псоријазе

Већ смо измислили у томе како тачно да псоријаза није прошао, међутим, медицинског особља, постоји много теорија (осим генетске), одакле се узима болест. Са њим може да се суочи сваки човек утиче аутоиммунной нападу сопственог тела. То апсолутно није повезан са човеком, већ болеющим псоријазом. Као по правилу, дијагноза постављена мушкарци и жене старији од 15 година, али понекад се болест почиње да се манифестује и раније. Размислите, здравствени теорије преноса.

Врсте псоријазе

Полазећи од истраживања научници, стручњаци тврде да болест је 2 врсте:

 • Први настаје због поремећаја у функционалности имуног система и передающимся својим генетским путем. Овај тип јавља код већине пацијената и региструје код особа до 20 година. Карактерише пораз раније повређене коже, а такође волосистых парцела и кривина екстремитета.
 • Често 2 тип региструју код људи након 40 година. Тада болест локализован на зглобовима и ноктима.

Ова теорија указује на то да власници 2 врсте болести мање пате од "косе" погледа, али код њих болест тече теже, јер то утиче на спремност зглобова.

Генетска теорија

Као што је претходно речено, патологија се не манифестује у свим генетски предиспониран за њу људи.

То је због чињенице да болест може да се активира само у повољним за њу условима, или уз помоћ одређених фактора, као што су:

 • Слано, слатко, зачињена храна.
 • Сва алкохолна пића, табакокурение.
 • Хроничне болести.
 • Болести, провоцирующие пад имуног активности.
 • Переохлаждение.
 • Метаболичке поремећаје.

Стога, псоријаза – болест системског порекла, јер га могу изазвати неколико процеса који изазивају неуспех у телу.

псоријаза болест

Утицај сезонског

Сезона такође утиче на развој и рецидиви псоријазе, јер човек несвесно улази у атмосферу, провоцирующую погоршање.

Изолованих сезоне:

 • Пролеће.
 • Година.
 • Јесењи.
 • Зимски.

Најчешће, погоршања/рецидиви псоријазе се јављају зими и лети. У топло време, џепови пораза ће се појавити на местима поцарапанных или порезанных гране, травом, а зими човек често изложена переохлаждению.

Системски поремећаји

Када повреде, јављају унутар човека, генетски предрасположенного до патологије, болест може да се активира или рецидивировать. На пример: при отказивању метаболизам, псоријаза делује компликација у случајевима ендокриног система.

Алергијске теорија

Човек, генетски подлеже болести и има алергије на било шта, да ће бити пате од хроничних болести. Свака алергијске реакције пацијента ће се изводити тешко, зато лекари препоручују да пацијенти избегавати алергијске нападе. А у осталом, псоријаза није заразан баш као и алергија.

Укупна, да резимирамо: уговорени псоријазом од пацијента немогуће. Фактори увеличивающими ризик од настанка или погоршања ове болести су:

 • Повреде коже покривача (код изложених на патологије људи).
 • Поремећаји у метаболичким процесима, ендокриног, имуног система и системске реакције.
 • Инфективне болести и упале.

Типично, болест не угрожава људско здравље, а доноси нелагодност и негативно утиче на психу, али понекад може бити опасна.

Него опасан псоријаза

Псоријаза – болест која се не може излечити. Највише што могу да ураде лекари – да се смањи симптоме манифестације и олакша пренос болести пацијената: елиминисати свраб, запаљење, псоријатичне папуле.

Међутим, ако пацијент одбије од лечења, и патологија прешла на тешку фазу, осим естетског обезображивания болест може имати и негативан утицај на тело пацијента:

да утиче на псоријаза
 • Пораз бедни. Без адекватну терапију, болест се шири на љигав и дермальные љуске, јер њихова структура ткива восприимчива кварова у метаболичким процесима и на присуство у њиховим чине мртвих ћелија. При томе од пацијента може настати коњуктивитис, који ће прерасти у дисфункција визуелног система.
 • Псориатический артритис. Болест је локализован не само на спољашње делове коже, али и односи се на ткиво, зглобови, хрскавице.

Осим тога, пацијенти псоријазом пате од јетре патологије и од поремећаја метаболизма. Овај феномен се посматра апсолутно код свих пацијената који имају овом дијагнозом. Препоручује се поштовати опште праксе дерматолога и у складу са терапијске шеме, јер је потпуно излечи ова болест сада немогуће.