Фото псоријазе: узроци, симптоми и лечење

Фото псоријазе јасно показују колико непријатна болест. Узроци болести, у основи, генетски. А симптоми — црвене мрље по целом телу или на неким деловима.

фото псоријазе фази

Псоријаза: фото почетној фази

Различите врсте псоријазе почињу другачије. Болест почиње са розе или црвене тачке, који се затим прерасти, прекривена сребрним сува скале.

Размислите слику како изгледа псоријаза на различитим деловима тела.

4 разлози псоријазе

Порекло болести није до краја проучавао научника, истраживања на ову тему су у току и до сада. Као и трагање за успешно лечење. Издвајају се 4 основни узрок псоријазе:

 1. Генетска предиспозиција
 2. Поремећај имуног система, ендокриног и нервног система.
 3. Лоша екологија.
 4. Оштећења коже.

Генетика стоји на првом месту. Обично, комбинација генетске предиспозиције и других разлога доводи до псориазу. Дерматолози средства су такође фактори који изазивају болест:

 • стрептококковые инфективне болести;
 • злоупотреба алкохола;
 • неки лекови — у оквиру којих постоје интерферон, орални контрацептиви, соли литхиум и др.;
 • стрес и нервни стрес.

Псоријаза на телу (фото)

фото псоријазе на телу

Болест утиче на скоро све делове тела и манифестује се на различите начине.

Лечење псоријазе

Дерматолози и научници признају да је псоријаза — једна од болести која треба пажљиво да уче и траже нове бодовање методе лечења.

Међу начина за лечење дају резултат следеће.

Терапија ультрафиолетом 311 нм

Метод 311 нм безбедан, нема контраиндикација и користи се широм света са 60-их година прошлог века. Погодан за лечење псоријазе код трудница и деце са 3-их година.

За терапију у овој методи се користе лампе таласне дужине 311 nm. Мрље псоријазе треба да сија од неколико минута до неколико сати. Седнице се врши кроз дан.

Даје резултате у лечењу вулгарног (обичног), себорејични псоријазе, као и на рукама, ногама и коси. Од 100 пацијената оболелих од болести добили ослободити 97.

ПУВА-терапија

Метод има много контраиндикација и нежељених ефеката. Не можете да користите труднице и дојиља. Поред тога, пацијент мора да прође комплетан преглед на пратеће болести.

Третман овај начин се одвија у две фазе. Прво пацијента дају дроге лек (усиливающий осетљивост на УВ-светлост), затим озрачен у посебној кабини са длинноволновым ультрафиолетом.

Истраживања говоре о ефикасности метода (90-97%). Међутим, погодан је далеко не све, а понекад чак и опасан за здравље, када је погрешном применом.

Масти и шампони од псоријазе

Масти и шампони нису увек безбедни за лечење псоријазе. Неки имају контраиндикације и нежељени ефекти, посебно лекови са садржајем хормона — глюкокортикоидов.

Масти дају резултат у лечењу вулгарног (обичног), ладонно-подошвенного псоријазе. Шампони користе за терапију себорејични псоријазе и псоријазе на глави, глави. Често после укидања лека болест се враћа с новом снагом.

Пилуле од псоријазе

псоријаза пије пилуле

Пилуле за лечење псоријазе имају контраиндикације и нежељени ефекти. Они се додељују само лекарима и захтевају строго поштовање упутства.

Се користе у свим облицима псоријазе, укључујући, у тешким и занемаривања током болести. Дају резултат у комплексној терапији, у сарадњи са спољашње средствима.

Фолк лекови против псоријазе

Третман народних лијекова у кући безбедно, нема контраиндикација и нежељених ефеката (када се правилно примени средстава).

Користе спољне и унутрашње терапију комплекса. Унутра узимају чајеви, тинктуре лековитог биља, витамина таксе. Спољни средства — маст (у оквиру којих постоје солидол) самостално кување, купање, притирания соком биљке.

Фолк лекови се користе у лечењу свих врста псоријазе. Резултат се појављује након месеца (минимум) континуирано лечење.

Закључци

Псоријаза — системска болест тела. Утиче на имуни, ендокрини, нервни систем.

Болест почиње са малим розе или красноватых мрље, које расте и потом су повезани између себе. Међу симптома: задебљање нокта, малаксалост.

Узрок псоријазе:

 • генетска предиспозиција;
 • поремећаја рада система;
 • мрље на месту оштећења коже;
 • неповољне услове спољне средине.

Научници спроводе истраживања псоријазе и траже нови начини лечења.

Ултраљубичасто 311 нм — један од успешних метода (97 пацијената од 100 добили ослободити од псоријазе) лечење. Нема контраиндикација и може да се користи за лечење деце са 3-их година.

ПУВА-терапија такође је ефикасна (резултат у 90-97% случајева). Међутим, не одговара све и има много нежељених ефеката. Лечи овај метод само у клиникама.

шампони код псоријазе

Масти и шампони дају само привремене резултате — током примене. Хормонски спољни средства могу бити опасни, када несоблюдении упутства.

Пилуле од псоријазе се примењују у комплексној терапији, у сарадњи са спољашње средствима. Јасно пратите упутства за употребу лека.

Народне технике безбедни (због свог природног састава) и дају резултат. Главна ствар — да изаберете праву комбинацију спољашњих и унутрашњих спољашњих средстава за успешно лечење псоријазе.