Како изгледа псоријаза почетној фази: фото

Пацијентима дерматолога добро упознати фази псоријазе, фото симптоматики болести за њих навикли. Људи који пате дуго времена од ове болести, имају огроман пртљаг знања. Они пажљиво односе према сопственом здрављу и да се труде да поштују прописе, да кожни покривач није страдао приликом рецидивах псориатической болести.

Плакете

Како изгледа псоријаза почетној фази

Првобитно, код пацијента се слави изненадна појава красноватых осипа на рукама, ногама, лактовима торзо и делу главе, покривен са косом. Када манифестација болести код мале деце, знаци могу бити у заблуди за диатез. Понекад бебе почињу да се активно лече од алергијске реакције. Манифестација симптома код деце може бити откривен у нетипичных местима. Обично болест погађа делове, који су најчешће изложени трења одеће.

Наравно, лукавство болести је у томе да је правилна дијагноза не дешава увек на време. А у међувремену од одговарајућих решења лекара зависи даљи исход болести. Када се брзо добили помоћ псоријаза може да се смири на дуг период.

Као примарни елемент делује зит црвено-розе боје, који има јасне границе и заобљени облик. Плакете су прекривени сиве скале, које се могу лако одвојити. У месту патолошког процеса примећују запаљење, на кожном покривају може бити визуализирован оток. Често је образовање посебног осип праћено јаким свраба.

Да тачно дијагнозу болести, чине соскабливание папуле. Приликом ове манипулације су приказане карактеристичне знаке, који се зове псориатической триадой.

 1. Феномен стеаринового мрље. Ако огребе бляшку, површина ће бити беле боје, а ваге, покривају га, ољуштити. Место обраде ће вас подсетити кап стеарина, коју пажљиво растерли.
 2. Појава термалне филма. Ако скоблить дуго, након уклањања ваге на кожном покривају добро види црвенкаста површину.
 3. Феномен уклањање росе. Дуг механички контакт са papule изазива образовање веома мале капи крви. Овај показатељ говори о томе да је пацијент има мелкоточечные крварења.
Феномен уклањање росе

У неким случајевима манифестација псоријазе у почетној фази праћено присуством ексудативни компликација. То јест, ваге ће апсорбује серозную течност и да се формира грубу кору на проблематичним местима. Када избришете овог квара остаје мокнущий коже острвце.

Опасност лежи у чињеници да кроз такве ране су у стању да продре бактеријске инфекције другог типа. Напредак болести карактерише формирање наслага запечаћеним величине, које су погодиле велике делове тела пацијента.

Фази псоријазе

Када псориатической болести код пацијената примећују 3 фазе развоја:

 1. Прогресиван. Почетак болести је веома бурна, неочекивано кожни покривач раштркани ерупције узелкового типа. Величина их мање булавочной главе. На врху сваке папуле могу да видим пахуљица сиве боје. Као ширење псоријазе, осип почиње да расте, настаје повећање свраб, потиче из народа плакете. Због могућег стања влажног воспаленного парцеле до болести често придружује заразна пораз.
 2. Стационарни. Кроз временском периоду упаљене нодула престаје да се развија. Они не нестају, али образовања нових извора не слави. На плака може да се појави кора, инфламаторни процес недостаје.
 3. Regressing. Почиње завршни циклус болести, не треба мешати са выздоровлением. Процес може доћи поново, чим се укаже изазивање фактор. Рассасывание и смањење наслага се дешава са средњег образовања, јер до краја фази код пацијената на кожи могу бити прстење или друге чудне облике. Ускоро ће нестати све папуле, и од упале и свраб неће остати ни трага.

На рукама

Прогресиван корак

У почетку, на кожном покривају се манифестују јасне папуле светле боје, они могу бити влажно, и прекривен сребрним скале. Воспаленный земљиште ограничен је на њој видљиви оток и манифестација загушења. Пацијент се жали на стални свраб на месту пораза. Наводи да је проблем локализован на том делу длан или лаката на пукотина током савијања.

У будућности, код пацијента се дешава стабилизација процеса, нових извора псоријазе није откривена. Ваге се шире на целу површину проблем простора. Кожни кожу има светло нијанса, понекад истончены. Ова фаза може да траје један месец.

После сваког новог рецидивного процеса манифестација псориатической болести ће бити појачана. Болест која је погодила руке пацијента, може да доведе до внушительному огрубению и утолщению коже покривача на местима патолошког процеса.

На ногама

Појаву болести почиње са образовањем бубуљица, који су покривени са ситним скале. Када прогрессировании псоријазе кажу спајање папула и формирање нових уморне земљишта. Активан развој проблема у пратњи импресиван свраба.

У акутној року од болести проблеми са кожом почињу да се развија на местима од повреде коже покривача. При томе дугогодишњи папуле могу бити неактивни, разликују се само у шелушением.

Прелазак у стационарни фазу разликује престанак образовања нових манифестација болести, са проблематичне делове скоро у потпуности иду ваге. Тамо где су раније биле папуле, наведено другачије пигментација.

Офанзива регресивног фази значи побољшање стања пацијента. Псоријатичне плакете готово у потпуности нестају, свраб и измештања на кожном покривају недостаје.

На глави

Када псоријаза почиње да се развија, онда пацијент се примећује да код ивице глави појављују упаљене области. На њих је присутан љуштење, плакете ће бити брзо додати у величини. При томе постоје читаве плоче проблематичне места, запажене у области чела.

На рукама

Месец дана код пацијента раст нових наслага не слави, али стари ће тешко сносити скале. Јер проблем је локализован на целој површини главе, неки у заблуди овај знак за перут.

Уз адекватну терапију могу да за неколико месеци у потпуности купировать симптоме и лечење проблематична места.

Правила лечења у кућним условима

На данашњи дан мора да спроведе лечење псоријазе у условима деца. Савремена медицина може да понуди много технике омогућавају купировать манифестација болести у кућним условима. Поготово што псориатическая болест не оставља у потпуности, већ само прелази у фазу ремисије.

Циљ спроведених манипулација – то је контрола тока псоријазе и повећање периода без настанка обострений.

За лечење су погодне следеће облике лекова:

 • лосиони или шампони;
 • биљни инфузије или купке са додатком таксе;
 • ув-зрачење.

Да бисте добили изражен терапијски ефекат спроводи терапију, пацијент треба да се придржавају одређених правила:

 1. Све прописане лекове треба користити према именовања, без одступања од распореда пријема.
 2. Ако недостаје јака симптоматика болести, могуће је третман лаким средствима биљног порекла. Под условом да за болести што је дефинисано, као што је тешко, обавезно узимање лекова са садржајем хормона.
 3. Кожа на местима патолошког процеса би требало да буде довољно увлажнена.
 4. На глави
 5. Корице наслага постепено постају мекши, они треба да се благовремено уклонити, ако су отпали од коже покривача. Приликом редовног чишћења воспаленного земљишта од љуспица апсорпцију лековитих облика ће се десити пре.
 6. У кућним условима се претпоставља третман за поједностављено шеме. Свеобухватна терапија, која садржи неколико лекова и масти, се не препоручује.
 7. Између курсева мора да прође период времена, обично паузу у стању да достигне 12 месеци.
 8. Када псориатической болести код детета захтева изузетак фактора може изазвати рецидив. Понекад терапијски ефекат се постиже поштовање исхрани.
 9. Болест захтева посматрање, јер је потребно да редовно похађају специјализоване центре. При томе тактика лечење треба расправљати са дерматологом, након чега се врши евентуалне корекције.