Да ли је могуће заразити псоријазом - узроци болести и како се преноси

Аномалија коже поклопцем, који се односи на један од најчешћих болести – псоријаза. Таква врста дерматоза погођен око 5-6% мушкараца и жена широм света. Како се манифестује кожне болести и колико је то опасно?

псоријаза на кожи

Шта је псоријаза болест

Кожне болести псоријаза (или пахуљица лишай) – хронична одступање, за коју је типично за вишак деобе горњих слојева коже покривача, јак инфламаторни процес и пораз различитих органа, унутрашњих система човека. Неинфекционный болест утиче на кожу и њен допунски (нокти, коса). Главни симптоми псоријазе сматра манифестација розоватых мрља, који временом почињу да шелушиться, изазивају свраб. Болест карактерише смењивање погоршања и ремисије.

Често лишай формира на локтевых зглобовима, коленима, на кожи главе. Често погађа оне делове покровов, који стално повређени или су изложени трење. У случају атипичан облика псоријазе болести бави друга места на људском телу. Лекари издвајају се три фазе развоја лишавајући са шелушением:

 1. Напредовао фаза. За њега је карактеристично формирање нових осипа, јак свраб.
 2. Стационарни фаза. Нове тачке са шелушением не појављују, а старе постепено исцелити.
 3. Регресија. Болест практично се повлачи, остављајући на телу јаку пигментације (на местима наслага кожа је тамна, него на здравим деловима).

Преноси ли псоријаза од особе до особе

Многи људи често су заинтересовани код лекара-дерматолога, да ли је могуће заразити се регенеришу. Пахуљица лишай не односи се на инфективне болести. Псориатический начин развија апсолутно по другима "законима". С обзиром на ову чињеницу, хронична болест не може да се пренесе на следећи начин:

 1. Многи мисле да је псоријаза се преноси у контакту. Директан контактно-апарата пут преноса (ваздушно-стизали пренос, стисак руке, загрљај, употреба туђег пешкири и тако даље) такође је искључена. Заразан да ли псоријаза? Наравно, нема.
 2. У процесу неге болеснима, који има лишай, превише недостаје ризик од инфекције. Промена одеће, прање посуђа пацијента и сличне акције не утиче на осећања здраве особе. Псоријазе коже за друге није опасно.
 3. Псоријаза и секс – то су два појма који ни на који начин повезани. Полни однос са мушкарцем или женом који пате од онога с крљуштима лишајева, безбедни. Преноси ли псоријаза сексуалним путем? Одговор на то питање је: не.
 4. Када переливании крви лишай такође није прошао од пацијента. Присуство таквог кршења неће утицати на здравље.
како преноси псоријаза

Како преноси псоријаза

Вреди да схватим како су болесна псоријазом, зашто се ова кожная болест. На данашњи дан док није откривена стопроцентные узроци пораз тела. Постоји неколико теорија које су близу истини:

 1. Генетска предиспозиција. Наследни фактор се сматра да је главни "кривац" за пренос упалне не заразного болести. Када су оба родитеља пате псоријазом, онда шансу пораза детета овим невољама износи 75%. Ако лишай дијагностикован само код маме или тате, онда је ризик да га је наследила падају на четврти део.
 2. Алергијске теорија. Често када егзацербације псоријазе приметио повећан број напада алергије. У овом случају лекари кажу да је чудан лишай је реакција на вирусе или производи-алергени.
 3. Ендокрини фактор. Болест се појављује због поремећаја рада штитне жлезде и хормонске неуспеха.
 4. Вирусна теорија. Претпоставља се да је псоријаза може пренети уз помоћ вируса. Већина људи је склона развој незаразних осипа, али болестан само они, чији је организам био запањен респираторном инфекцијом организама.
 5. Заразне фактор. Ова теорија, која објашњава како је у стању да пренесе лишай, одавно постоји, али још нема савремених научних доказа. Лекари више пута приметили, да је погоршање се јавља у периоду сезонских инфекције (грип, ангина, бронхитис, итд.). Такве болести великој мери сузбијају имуни систем, што чини тело више рањив за псоријазу.

Него опасан псоријаза

Ако се не лечи пахуљица лишай, поред снажног физичког и психолошког нелагодности, то може довести до веома озбиљне негативне последице. Опасан да ли псоријаза и шта конкретно? Главни резултатима текуће упалне болести су:

лечење псоријазе
 1. Настанак псориатического артритиса. Ова сметња одликује оним што погођеним болешћу делове тела су много дубље коже и доводе до болести зглобова. Пропусти у метаболичким процесима утичу не само на напаљени слој: они иду унутра тела, задевают хрящевые ткива. Псоријаза ноктију, ерупције на рукама или ногама ударити зглобовима, што доводи до ограничење физичке активности човека.
 2. Љигав такође може да пати од лишавајући. Ако не почнете лечење аутоимуних болести благовремено, онда то иде са рог коже на слузокоже. Као резултат тога лекари дијагностикован различите болести, који су директно повезани са упале слузокоже (оштећења вида, коњуктивитис и остали).
 3. Псоријаза главе или других делова тела "отыгрывается" и на јетру. Проблеми у раду овог тела се појављују ван зависности од локализације лезија и осталих спољашњих знакова болести.
 4. За акутне онога с крљуштима лишавајући пати ендокрини систем, и то постаје узрок повећања у лимфним чворовима.
 5. У другој фази псоријазе посматра поремећаја кардиоваскуларног и централног нервног система.
 6. Још једна опасна компликација – атрофија мишића. Она се појављује у напредним фазама болести у одсуству терапију или када псоријаза удари дубоко ткива организма.