Псоријаза: фото, симптоми и лечење код одраслих, узроци настанка

Код пацијената симптома псоријазе доносе им значајну нелагодност и погоршање квалитета живота. Болест ће напредовати, ако не покрене моћну терапију. Третман одраслих подразумева примена системске терапије за побољшање стања здравља пацијената.

Псоријаза

Симптоми и лечење псоријазе код одраслих

Манифестација псоријазе на кожи се разликују у зависности од фазе тока болести. Симптома псоријазе код одраслих у почетној фази се појављују само у неким местима, локално. Споља, то је розе флеке, има глатку сјајну површину, међутим, ускоро се појављују папуле розе или црвенкаста нијанса. Убрзо површина папула покривен скале и пустулами, а пустулезный псоријаза хетерогена по својој дебљини. Ако третман у почетној фази не служи, оно пацијенти доживљавају погоршање болести.

Симптома псоријазе на телу постају све више експлицитно, површине коже постаје отечной. Појава јаког свраба чини пацијената чешља кожу, што још више погоршава током болести. Због патологија крвних судова ране на кожи веома лоше лече, стално крваре. Преко њих се формирају карактеристичне псоријатичне плакете.

Трећа фаза развоја патологије у пратњи погоршања стања коже покровов. Кожа на месту оштећења постаје плав, симптома псоријазе стичу јасне границе. Болесне донимает јак пецкање и свраб.

Лечење псоријазе код одраслих треба започети у раној фази. Терапија треба да реши неколико задатака:

  • елиминисати карактеристичне симптоматику патологије;
  • уклонити упале на кожи;
  • дају кожи естетски изглед, елиминише психолошки нелагодност.

Лечење псоријазе на телу подразумева дуготрајну терапију, у оквиру које су пацијентима преписују разне лекове. На првом месту су именовани антихистаминици, седативни лекови, нестероидни анти-инфламаторни лекови. За чишћење организма примењују сорбентс, ферментативные средства. За побољшање ефекта додељује физиотерапевтическое третман. Прогноза лечења у остваривању дуготрајне ремисије се може сматрати повољним.

Псоријаза зглобова: симптоми и лечење

Псоријаза зглобова другачије назива псориатический артритис. Патологија се одликује типичним кожа променама – на кожи се појављују на лицу места. Можда појаву ожиљака, личе на оспины. У области малих зглобова на рукама, ногама, прстима – приметно пигментација. Псоријатичне плакете могу бити веома мале величине, они се обично налазе у области коже главе, на коленима, ногама, лактовима и подлактицу.

Типични симптоми псоријазе зглобова – отицање и бол у пределу руке, ноге, локтевых зглобова колена. У неким случајевима процес утиче само један зглоб, али понекад пацијенти пате билатерални псориатическим артритисом. Споља симптома псоријазе зглобова могу да личи на реуматоидни артритис, што ствара тешкоће у дијагностици. Ако се болест утиче на кичму, на позадини развој патологије може да се појави спондилоартроз.

Псоријаза на глави

Лечење псоријазе зглобова увек свеобухватна – лекар је другачије обавља своје планиране програм терапије, у којој постоји као физиотерапевтическое третман и терапија, ФИЗИОЛОГ. За уклањање упале се користе нестероидни антиинфламаторни лекови, а са циљем нормализације стања коже се примењује анти-псоријатичне креме, креме, лосиони. У тешком стању, медицина има у свом арсеналу глюкокортикостероиды и имуномодулатори лекови.

Псоријаза на рукама

Према статистици, сваки трећи пацијент има симптоме псоријазе на рукама. Псоријаза на рукама погађа не само четком, али и лакат кривина, зглоб, пате прсте и нокте. Тежина болести се одређује у зависности од фазе лезије коже покривача. Симптома псоријазе на рукама одвијају прилично тешко, јер лечи ладонно-подошвенный псоријаза није тако једноставно – то је у овим местима је теже од свега је погодна за терапију.

Знаци болести на рукама сакрије не само – кожа овде је прилично танак, а псоријатичне плакете су видљиви голим оком. Почетна фаза се манифестује само у изгледу светло розе флеке на кожи, сличних по изгледу са ожиљцима од ожегов, али је убрзо на овим тачкама почињу да се појављују коре – плакете. Псоријаза стопала, као и седеф на рукама, такође има сличне симптоме.

Лечење псоријазе на рукама изгледа тежак задатак, јер не кожа није увек адекватно реагује на примену лекова – плакете не може да оде, и кожа остаје отпоран на именује терапије. У овом случају лекари покушавају да покупи најефикаснији третман код деце и могуће средство за одрасле, да се постигне дужи период ремисије. Лечење и превенција псоријазе коже руку – је главни задатак у борби са болешћу.

Псоријазе коже главе

Симптома псоријазе главе не приметити то је немогуће, упркос чињеници да је глава покривена длаком. Болест коже главе такође се јавља циклично, са периодима побољшања и погоршања болести. Симптома псоријазе коже главе почињу са благо свраба, који је појачан, а када додирнете главу пацијенти осећају неравнине на кожи и карактеристичне корице.

Псоријаза на рукама

Ако погледате на кожи главе, вољени могу да виде чак и густом длаком узроци настанка псоријазе и симптоми – типичне ружичасте мрље са насталог корочками. Псоријаза у грудничков може помешати са дерматитом новорођенчад, тако да је потребно надлежни диференцијална дијагноза.

Плакете су различити по својој дебљини, изгледу и величини. Постоји коре, који згусне, ољуштити и обнажают под собом деликатну кожу, наглашавајући крв на најмањи продор или штету. У многим плака симптома псоријазе код мушкараца могу допуњен са појавом перути.

Лечење псоријазе коже главе врши се шампона. Производи специјалне детерџенте са кетоконазолом, са додатком катрана, који имају противозудным и анти-упални својства. Лечење псоријазе код мушкараца са облысением се одржава креме и лосиони.